Muscera. Parque Fundidora. Font: parquefundidora.org

La composició arquitectònica dels barris obrers Industrial i Bella Vista en Monterrey, N.L. de 1890 a 1940

Autora: Diana Carolina Nava Ramírez

Les causes que motiven aquesta recerca són la posada en valor i el rescat dels barris obrers Industrial i Bella Vista en Monterrey. Aquests barris són representants de la indústria impulsada a Mèxic i a la ciutat de Monterrey entre els anys 1890 i 1940.

L’objectiu general serà catalogar l’existència d’aquests barris, amb la finalitat de dotar-los de nous usos i d’aquesta manera retornar-li a la societat la seva història, mitjançant el rescat del patrimoni industrial.

Encara que va representar una època de gran desenvolupament nacional, el patrimoni industrial nacional és un valor arquitectònic oblidat i en perill de desaparèixer, a causa de la contínua transformació, resultat de la cerca constant de la modernitat i l’adaptació dels espais segons la manera de vida de l’usuari.

A partir de l’anàlisi del context de la ciutat, així com de la formació urbana d’aquesta, obtinguda en plans, s’ha aconseguit determinar l’emplaçament, l’extensió i la distribució dels barris obrers en Monterrey. Així mateix, mitjançant recorreguts es van detectar les característiques dels habitatges i es va aconseguir determinar la forma de congregació de la classe treballadora de Monterrey.

Descarrega’t l’article sencer aquí.

Aquí trobareu la comunicació presentada al Congrés Internacional de Pobles obrers i ciutats fàbrica a l’octubre de 2018: