Imatge de l’esplanada de la Santa Creu amb l’edifici del Centre Social. Anys 60. Font: Autor desconegut. Cedida per Jordi Alemany Olivella Col·lecció Abans FEL83_89-1995 – ACBL.

La Colònia Sanson (Sant Feliu de Llobregat)

Autors: Amigó; J. Grané; J. Jiménez; S. Requena i E. Tort

A l’ombra del Puig d’Olorda (Sant Feliu de Llobregat) i vinculada a l’explotació de les pedreres de calcàries, es va aixecar al llarg dels anys 50’s un poblat obrer conegut com la Colònia Sanson. El record i coneixement que la població de Sant Feliu té d’aquesta experiència a dia d’avui és pràcticament nul. La curta vida del poblat, la distància respecte de la ciutat, l’absència de restes físiques i el poc interès de la historiografia local podrien establir-se com les raons primàries d’aquest oblit. Amb l’article publicat al blog de Pobles obrers ens proposem iniciar un procés de recerca que permeti oferir una narració el més complerta possible del que va ser i el que va implicar aquesta experiència.

Descarrega’t l’article sencer aquí.

Aquí trobareu la comunicació presentada al Congrés Internacional de Pobles obrers i ciutats fàbrica a l’octubre de 2018: